به گزارش قدس آنلاین از شهرکرد، آبشار دره عشق در استان چهادمحال و بختیاری در منطقه “مشایخ” (شهرستان اردل) در مجاورت روستای “دره عشق” در فاصله 110 کیلومتری شهرکرد واقع شده است. این آبشار با سرعت زیاد از دل کوه بیرون میجهد و بیش از 100 متر ارتفاع دارد. در کنار این آبشار رود کارون به آرامی جاری است و در ترکیب با انارستانها و شالیزارهای روستاهای دره عشق و دورک شاهپوری، فضای شگفت انگیزی را بوجودآورده است.در اکثر فصول سال بویژه بهار بازدید از این آبشار مناسب است. جاده شهرکرد به ایذه یکی از زیباترین ، پرپیچ ترین و خطرناکترین جاده های ایران است. از اینجا به بعد درختان بلوط در دامنه های زاگرس مرکزی به زیبایی خودنمایی می کند از گردنه باجگیران به پائین سرازیر شوید و بعد از حدود 8 کیلومتر وارد یک جاده فرعی در سمت چپ
جاده شوید . این همان راهی است که ما را به دامنه های کوه هزار دره و یکی از انشعابات کارون می رساندبه رود خانه نزدیک می شویم و پس از عبور از یک پل به روستای جوزستان می رسیم از این محل گذر کرده و به روستای پوراز می رسیم . روستایی زیبا و آرام چشمه ای در این روستا وجود دارد که محل با صفایی است .حدود 8 کیلومتر از پوراز دور می شویم و به روستای دورک می رسیم محصول انار این روستا شهرت دارد و به هر جا می نگری درخت انار می بینی به همین علت این روستا به نام دورک اناری مشهور شده است نکته جالب اینکه در روستای پوراز که فقط 8 کیلومتر با اینجا فاصله داشت درخت انار کمیاب بود و این به آن علت بود که تنوع اقلیمی و اختلاف ارتفاع بین این مناطق هر چه پیش می رفتیم بیشتر می شد و هوا هم گرمتر می شداز دورک اناری هم خداحافظی می کنیم و به سمت شرق ادامه مسیر می دهیم تا بعد از حدود 9 کیلومتر به روستای دره عشق می رسیم . قبل از روستا در سمت راست جاده آبشار زیبایی قرار داشت.
این دره محل گذر مهمترین رودخانه استان یعنی کارونگ شمالی است. روستاهای مهم این دره عبارتند ( از شمال غرب به سوی جنوب غرب) از گل سفید ، جوزستان ، پوراز، برنجگان ، دورک ، دره عشق ، سرکون بالا و سرکون پایین، دره بید ، دره اس، سررک ، گل کله و معدن دره عشق منطبق بر گسه اصلی زاگرس می باشد و در واقع این دره محل برخورد دو صفحه بزرگ تکتونیکی (ایران و عربستان ) در گذشته زمین شناسی است. کوه های سبزکوه و لجی به صورت دیواره ای سترگ در بخش شمال شرقی دره و کوه بزمنی ، کرمان و کرکنجی نیز به صورت دامنه های تند به همراه صخره ها و پرتگاه های فراوان در جنوب غرب جلوه گری می کنند.
ارتفاع کم کناره های رودخانه و تغییر بسیار زیاد بلندی در فاصله خیلی کم سبب تنوع میکرو کلیماهای (آب و هوای ریز یا خرد) گوناگون شده و به همین خاطر از آب و هوای گرم تا تا آب و هوای سرد را فاصله حدود دو تا سه هزار متری می توان دید. این تنوع و گوناگونی را در جنس سنگها ، شیب دامنه ها ، شکل دامنه ها ( پرتگاه ها ، دیواره ها ، صخره ها ، دره های کوچک و..) پوشش گیاهی و غیره می توان دید.
در حقیقت ترکیب شکل ها و تنوع آنها چشم اندازهای بسیار شگفت انگیز و رویایی را بوجود آورده به ویژه در آغاز فصل بهار که انسان را به وجد می آورد و عاشق این همه زیبایی می کند و نام ” دره عشق” چه بسیار مناسب به آن می آید.
این آبشار در اکثر فصول سال بویژه بهار بازدید از این آبشار مناسب است. جاده شهرکرد به ایذه یکی از زیباترین ، پرپیچ ترین و خطرناکترین جاده های ایران استاز اینجا به بعد درختان بلوط در دامنه های زاگرس مرکزی به زیبایی خودنمایی می کند از گردنه باجگیران به پائین سرازیر می شویم و بعد از حدود 8 کیلومتر وارد یک جاده فرعی در سمت چپ جاده می شویم .
این همان راهی است که ما را به دامنه های کوه هزار دره و یکی از انشعابات کارون می رساندبه رود خانه نزدیک می شویم و پس از عبور از یک پل به روستای خوزستان می رسیم از این محل گذر کرده و به روستای پوراز می رسیم . روستایی زیبا و آرام چشمه ای در این روستا وجود دارد که محل با صفایی است. حدود 8 کیلومتر از پوراز دور می شویم و به روستای دورک می رسیم محصول انار این روستا شهرت دارد و به هر جا می نگری درخت انار می بینی به همین علت این روستا به نام دورک اناری مشهور شده است نکته جالب اینکه در روستای پوراز که فقط 8 کیلومتر با اینجا فاصله داشت درخت انار کمیاب بود و این به آن علت بود که تنوع اقلیمی و اختلاف ارتفاع بین این مناطق هر چه پیش می رفتیم بیشتر می شد و هوا هم گرمتر می شداز دورک اناری هم خداحافظی می کنیم و به سمت شرق ادامه مسیر می دهیم تا بعد از حدود 9 کیلومتر به روستای دره عشق می رسیم . قبل از روستا در سمت راست جاده آبشار زیبایی قرار داشت
. ولی متا سفانه آبشار در سمت دیگر رودخانه قرار دارد و دسترسی به آن بسیار دشوار بوده .این آبشار یکی از بلندترین آبشارهای منطقه است
نظر شما